Çağdaş Sözlük

zarar ~ ضرر

Lehce-i Osmani - zarar ~ ضرر maddesi. Sayfa: 509 - Sira: 11

Lehce-i Osmani; zarar maddesi. osmanlıcada zarar ne demek, zarar anlamı manası, zarar osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte zarar hakkında bilgi. Arapça zarar ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada zarar anlamı

Lehce-i Osmani - Ahmed Vefik paşa - ضرر zarar ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

zarar ~ ضرر güncel sözlüklerde anlamı:

ZARAR ::: Lüzumlu ve kıymetli bir şeyin eksilmesi veya kaybolması. Ziyan. Kayıp.(Zarar, birşeye dahil olan eksikliktir ki, hastalık veya körlük, topallık gibi sakatlık demektir. Nitekim anadan doğma a'maya ve pek zayıf hastaya darir denilir. Mühimmat ve levazım tedarikinden âciz olmak da bu mânadadır. Binaenaleyh zararlılar; dertli, sakat, âciz, özürlülerdir. Bunların gayrı olan gayr-i uli-z zarar ise, sahih, salim ve kadir olanlar demek olur. E.T.)

Zarar :::


  1. Bir şeyin, bir olayın yol açtığı çıkar kaybı veya olumsuz, kötü sonuç, dokunca, ziyan, mazarrat
    Örnek: Aldığı günlerde iyi para getiren oteli zararla kapatmaya başlamışlar. M. Ş. Esendal

zarar ::: ziyan , kayıp

zarar ::: ‬ziyan

zarar ::: hasar, hüsran, zayiat, ziyan

ZARAR :::

Lüzumlu ve kıymetli bir şeyin eksilmesi veya kaybolması. Ziyan. Kayıp.(Zarar, birşeye dahil olan eksikliktir ki, hastalık veya körlük, topallık gibi sakatlık demektir. Nitekim anadan doğma a'maya ve pek zayıf hastaya darir denilir. Mühimmat ve levazım tedarikinden âciz olmak da bu mânadadır. Binaenaleyh zararlılar; dertli, sakat, âciz, özürlülerdir. Bunların gayrı olan gayr-i uli-z zarar ise, sahih, salim ve kadir olanlar demek olur. E.T.)