Çağdaş Sözlük

letaif ~ لطائف

Lehce-i Osmani - letaif ~ لطائف maddesi. Sayfa: 1307 - Sira: 11

Lehce-i Osmani; letaif maddesi. osmanlıcada letaif ne demek, letaif anlamı manası, letaif osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte letaif hakkında bilgi. Arapça letaif ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada letaif anlamı

Lehce-i Osmani - Ahmed Vefik paşa - لطائف letaif ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

letaif ~ لطائف güncel sözlüklerde anlamı:

LETAiF ::: Lâtif duygular. (İman yalnız ilim ile değil, imanda çok letaifin hisseleri var. Nasıl ki; bir yemek muhtelif âsâba, muhtelif bir surette inkisam edip tevzi olunuyor. İlim ile gelen mesâil-i imâniye dahi akıl midesine girdikten so a, derecâta göre ruh, kalb, sır, nefis ve hakeza.. letaif kendine göre birer hisse alır, masseder. Eğer onların hissesi olmazsa, noksandır. M.)

letâif ::: (a. i. lâtîfe'nin c.) : latifeler, güldürecek güzel sözler ve hikâyeler. letâif-i sünbüle : astr. (bkz. : semâk-i a'zel). letâif-ül-hiyel : harb oyunları ve hileleri.

letâif ::: ince duygular, incelikler, güzellikler.

letâif ::: latifeler , incelikler

letâif ::: ‬şakalar

letâif ::: fıkralar

letâif ::: latifeler

letâif ::: (a. i. lâtîfe'nin c.) latifeler, güldürecek güzel sözler ve hikâyeler. letâif-i sünbüle : astr. (bkz. : semâk-i a'zel). letâif-ül-hiyel : harb oyunları ve hileleri.

LETAİF :::

Lâtif duygular. (İman yalnız ilim ile değil, imanda çok letaifin hisseleri var. Nasıl ki; bir yemek muhtelif âsâba, muhtelif bir surette inkisam edip tevzi olunuyor. İlim ile gelen mesâil-i imâniye dahi akıl midesine girdikten sonra, derecâta göre ruh, kalb, sır, nefis ve hakeza.. letaif kendine göre birer hisse alır, masseder. Eğer onların hissesi olmazsa, noksandır. M.)